Kinetiks Therapy

Εντυπώσεις

Για να είσαι αποτελεσματικός, πρέπει η θεραπεία σου να είναι ένα κατάλληλο αντίμετρο για τη διαγνωσμένη κατάσταση του ασθενούς. Το σημαντικότερο είναι να καθορίσεις πρώτα τι δεν είναι σωστό στον ασθενή, και έπειτα να το διορθώσεις.

J. Cyriax

Ο έμπειρος θεραπευτής μπορεί και να ακούσει, και να δει, και να νιώσει το πρόβλημα ενός ασθενούς.

F. Kaltenborn

Οι ασθενείς έχουν όλες τις απαντήσεις. Αρκεί να ξέρεις τι να ρωτήσεις!

D. Poulter

Δεν υπάρχει τίποτε να μάθουμε στον ασθενή. Όλα υπάρχουν ήδη μέσα του κι εμείς απλά τα εξαγάγουμε!

R. Duvall

Πάντοτε η παρηγοριά, συχνά η ανακούφιση, σπάνια η ίαση: αυτοί είναι οι τρεις στόχοι ενός θεραπευτή.

M. McConaill

 

Το έργο ενός φυσιοθεραπευτή είναι εξ ορισμού βοηθητικό, και σκοπεύει στην εύρεση και εκμετάλλευση των καταλληλότερων αποθεμάτων και προσαρμοστικών δυνατοτήτων του ασθενούς ώστε να αποκαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υγεία του.

Η επιτυχία, επομένως, αναλογεί πάντα πρώτα στον ίδιο τον ασθενή, και έπειτα στον θεραπευτή.

Με αυτό το σκεπτικό, οι ακόλουθες μαρτυρίες είναι επιτυχίες των ίδιων των ασθενών, αποτέλεσμα των δικών τους σκέψεων και δράσεων, που απλά καθοδηγήθηκαν από τον θεραπευτή.

Είχα επισκεφτεί κάθε ειδικό για τον ίλιγγο, και δεν πίστευα ότι η φυσιοθεραπεία θα μπορούσε να προσφέρει κάτι. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μέσα σε μία εβδομάδα δεν είχα κανένα αίσθημα ζάλης ή αστάθειας. Το μεγαλύτερο όφελος ήταν η μείωση της διπλωπίας, ώστε να μπορώ πάλι να διαβάζω!

Κ.Μ., αυχενογενής ίλιγγος

Είχα φρικτούς πονοκεφάλους για περίπου δώδεκα χρόνια, τίποτε δεν με βοηθούσε πια, και ο γιατρός μού απαγόρευσε να παίρνω παυσίπονα, γιατί έπαιρνα τρία μαζί και πάλι δεν ανακουφιζόμουν! Η φυσικοθεραπεία με έσωσε! Οι πονοκέφαλοι είναι πλέον σπάνιοι, ζω χωρίς φόβο και χωρίς φάρμακα. Νιώθω σα να ξαναγεννήθηκα!

Ε.Α., αυχενογενής πονοκέφαλος

Η μέση μου πονούσε για μια εικοσαετία. Όταν ο πόνος κατέβηκε ξαφνικά στο πόδι μου, έμεινα στο κρεβάτι για δύο εβδομάδες με ανυπόφορους πόνους. Η διάγνωση έλεγε ότι χρειαζόμουν χειρουργείο. Ο γιατρός μού πρότεινε τις φυσικοθεραπείες σαν μια έσχατη λύση. Ο φυσικοθεραπευτής μου έκανε τα πάντα για να πάω καλά. Εγώ δεν είχα πολλές ελπίδες αλλά βλέποντας τις προσπάθειές του, άλλαξα γνώμη. Είδα ένα νέο άνθρωπο να αγαπά με πάθος τη δουλειά του κι είπα μέσα μου ότι αν αυτός το πιστεύει, τότε πρέπει να το πιστέψω κι εγώ! Δικαιωθήκαμε και οι δύο. Ο γιατρός μίλησε για θαύμα. Δεν έκανα ποτέ την επέμβαση και ο πόνος της ισχιαλγίας δεν ξανάρθε από τότε. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Ρ.Μ., δισκοπάθεια οσφυϊκής μοίρας

Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον χορό και όταν έπαθα το διάστρεμμα φοβήθηκα πολύ. Η αποκατάσταση ευτυχώς πήγε πολύ καλά, αλλά είχα ένα μικρό, ενοχλητικό πόνο που επέμενε. Δεν το έλεγα στο φυσικοθεραπευτή για να μην με κρατήσει εκτός προπονήσεων. Μετά από μήνες, κι ενώ ακόμη πονούσα, του το ανέφερα, δήθεν ανέμελα! Όσο με εξέταζε, με ρώτησε πόσο καιρό πονάω και ντράπηκα να πω ψέματα. Έκανε μια απότομη κίνηση στον αστράγαλο και μού είπε να σηκωθώ και να δένω το πόδι καθημερινά. Η θεραπεία μου κράτησε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου! Δεν ξαναπόνεσα! Είναι η πιο σύντομη θεραπεία που έχω κάνει στη ζωή μου...

Λ.Σ., διάστρεμμα ποδοκνημικής

Το γόνατό μου πονούσε πολύ στην αρχή των θεραπειών. Γιατρός και φυσικοθεραπευτής μού είπαν να κάνω υπομονή, και πραγματικά, σε κάθε συνεδρία έφευγα όλο και καλύτερα. Τώρα κάνω τα πάντα, δίχως ίχνος πόνου, σα να μην έχω κάνει ποτέ επέμβαση!

Δ.Κ., ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου με αποσπαστικό κάταγμα επιγονατίδας

Είμαι ιατρός, γυναικολόγος. Η γνωριμία μου με τη φυσιοθεραπεία υπήρξε εντός του αντικειμένου μου, κατά την εκπαίδευσή μου στη Γερμανία, όταν οι εκεί φυσιοθεραπευτές εφάρμοζαν προ τριακονταετίας κινησιοθεραπεία για την αποκατάσταση των μυών του πυελικού εδάφους μετά από τον τοκετό. Είχα πρόβλημα με τον καρπό μου, διεγνωσμένο ως το διαβόητο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, και τολμώ να πω ότι διδάχθηκα εκ νέου τη φυσιοπαθολογία του νευρικού συστήματος κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών μου, μέσα από ένα πολύ πρακτικότερο αλλά χρήσιμο πρίσμα. Η κύρια αιτία του προβλήματός μου ήταν στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και ο φυσιοθεραπευτής μου την εντόπισε και αντιμετώπισε πολύ εύστοχα. Είναι μεγάλη η χαρά να υπάρχουν καταρτισμένοι επιστήμονες στον παραϊατρικό χώρο, καθώς η συμβολή τους στην παροχή υγείας είναι εξίσου σημαντική με των ιατρών.

Κ.Τ., σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Είχα συχνά ενοχλήσεις στο μηρό, και τελικά τραυματίστηκα μέσα σε παιχνίδι, πέντε εβδομάδες πριν από τον τελευταίο αγώνα της περιόδου, με αντίπαλη ομάδα κορυφής. Η διάγνωση του γιατρού ήταν δευτέρου βαθμού θλάση.  Είπα στον φυσικοθεραπευτή ότι το ντέρμπυ δεν το χάνω κι εκείνος είπε ότι αυτό θα το αποφάσιζε το πόδι μου κι όχι εγώ! Μετά από ένα μήνα, η επαναληπτική εξέταση δεν έδειχνε καμία βλάβη στον μυ! Σα να εξαφανίστηκε η θλάση! Έπαιξα κι έβαλα νικητήριο γκολ! Του το αφιερώνω!

Σ.Μ., θλάση δικεφάλου μηριαίου

Όποιος έχει καθημερινούς πονοκεφάλους καταλαβαίνει καλά τι έχω περάσει με αυτό το πρόβλημα. Έκανα κάθε είδους εξέταση, κι όλοι οι γιατροί μού έλεγαν ότι δεν βλέπουν κάτι παθολογικό, ότι δεν έχω τίποτε, αλλά εγώ ήθελα να σπάσω το κεφάλι μου από τον πόνο! Ο μόνος που μού έδωσε εξήγηση και λύση στο πρόβλημά μου ήταν ο φυσικοθεραπευτής μου. Αν ήξερα πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει κάτι που με βασάνιζε για χρόνια, θα είχα γλιτώσει πολλή ταλαιπωρία, χρόνο και χρήμα.

Β.Χ., αυχενογενής πονοκέφαλος

Νόμιζα πως δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να χρησιμοποιήσω το χέρι μου με σιγουριά. Την τελευταία φορά είχε εξαρθρωθεί καθώς γύρισα απλά πλευρό στον ύπνο μου! Χειρουργήθηκα Δεκέμβριο και μέχρι την άνοιξη είχα όλο το εύρος των κινήσεων. Το καλοκαίρι θυμάμαι ότι τόλμησα να παίξω και ρακέτες! Αλλά νομίζω ότι όση γυμναστική με έβαζαν να κάνω στο θεραπευτήριο δεν είχα κάνει, ούτε ξανάκανα ποτέ στη ζωή μου!

Α.Κ., χειρουργική αποκατάσταση καθ’ έξιν εξαρθρήματος ώμου

Πριν από μερικά χρόνια άρχισα να εμφανίζω ημικρανία με αύρα. Τα συμπτώματα της ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικά και πολλές φορές τρομακτικά διότι συνοδευόντουσαν από μουδιάσματα σε χέρια και πρόσωπο, δυσκολία στην ομιλία και στην όραση, δυσκολία συγκέντρωσης, ζάλη και αποπροσανατολισμό. Μετά από επισκέψεις σε οφθαλμίατρο και  νευρολόγο, καθώς και πληθώρα εξετάσεων όπως εγκεφαλογράφημα και αξονική τομογραφία, απευθύνθηκα σε ψυχοθεραπευτή-ψυχίατρο ο οποίος μου διέγνωσε νευρική υπερκόπωση. Στα πλαίσια της θεραπείας, η οποία περιλάμβανε «κάθε είδους ξεκούραση και χαλάρωση που μπορούσα να σκεφτώ», απευθύνθηκα για φυσιοθεραπείες. Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα εντατικής φυσιοθεραπείας, τα συμπτώματα της ημικρανίας σχεδόν εξαφανίστηκαν. Κατά την διάρκεια δε της θεραπείας, συνειδητοποίησα πως δεν επρόκειτο απλά για μια κάποια «χαλάρωση», αλλά για ένα ουσιαστικό μάθημα αναγνώρισης των αιτιών της ημικρανίας καθώς και τρόπους αντιμετώπισης της. Από τότε, και πάντα εφαρμόζοντας τις συμβουλές του φυσιοθεραπευτή μου στην καθημερινότητά μου, οι ενοχλήσεις της ημικρανίας είναι σπάνιες και συνήθως εμφανίζονται σε περιόδους μεγάλου στρες. Στις περιπτώσεις εκείνες, πάντα τον επισκέπτομαι,  και εφόσον είναι απαραίτητο προχωράμε σε κάποια επαναληπτική θεραπεία.

Δ.Φ., ψυχοσωματικό σύνδρομο

Αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι να ευχαριστήσω τον φυσικοθεραπευτή μου. Με έκανε να δω πολύ διαφορετικά το πρόβλημά μου, να το καταλάβω, να το παλέψω, να το ξεπεράσω. Είναι αυτό που όλοι ζητάμε, πρώτα άνθρωπος και μετά επιστήμονας. Σε όλες τις γυναίκες με λεμφοίδημα, προτείνω ανεπιφύλακτα να ζητήσουν την βοήθειά του και δεν θα χάσουν!

Ε.Δ., λεμφοίδημα

Επισκέφτηκα πρόσφατα το Kinetiks Therapy για ένα χρόνιο πρόβλημα ώμου, για το οποίο οι διάφορες γνωματεύσεις δεν συμφωνούσαν. Πήρα επιτέλους σαφείς απαντήσεις για την πάθησή μου από τον υπεύθυνο φυσιοθεραπευτή, και μαζί με τα ραντεβού και τις οδηγίες του μπόρεσα να γλιτώσω από τον πόνο. Μετά από έξι εβδομάδες που ακολούθησα πρόγραμμα γυμναστικής είμαι ικανός να κάνω δραστηριότητες που είχα βγάλει εντελώς από τη ζωή μου.

Κ.Ι., σύνδρομο προστριβής

Θα ήθελα να καταθέσω μια διαφορετική εμπειρία από αυτές που διάβασα στις υπάρχουσες εντυπώσεις της ιστοσελίδας του Kinetiks Therapy. Απευθύνθηκα στον υπεύθυνο του φυσικοθεραπευτηρίου έπειτα από δύο διαφορετικές διαγνώσεις για τον πόνο στην γάμπα και την μέση μου και μια σειρά από ήδη ανεπιτυχείς θεραπείες. Με εξέτασε λεπτομερώς και ενώ κάναμε μια συνεδρία που ένιωσα ότι ωφέλησε πολύ, επέμεινε να απευθυνθώ και σε τρίτο ιατρό για νέα διάγνωση. Κοντολογίς, η θλάση και η ισχιαλγία τελικώς μετατράπηκαν σε όγκο στην κνήμη! Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φυσικοθεραπευτή διότι είχα απογοητευθεί τρομερά από τους διάφορους «ειδικούς» και χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετά για να με πείσει να πάρω ξανά γνωμάτευση. Εξαρχής απέκλεισε τόσο την θλάση όσο και το ότι το πρόβλημά μου οφειλόταν στην δισκοπάθεια της μέσης μου. Ο όγκος αποδείχτηκε καλοήθης αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε ο χειρουργός μου «ήταν σίγουρα μεγαλύτερης σημασίας από μια μυϊκή θλάση»!

Ζ.Γ., οστικός όγκος

Το γόνατό μου πόνεσε για πρώτη φορά μετά από κάποιες υπερβολικές ασκήσεις στο γυμναστήριο. Πήγα για φυσιοθεραπείες με διάγνωση χονδροπάθειας επιγονατίδας και με την απειλή χειρουργείου. Έκανα μόλις τρεις θεραπείες και ο πόνος που ένιωθα σχεδόν εξαφανίστηκε. Άρχισα να κάνω τις ασκήσεις που έδειξε ο φυσιοθεραπευτής και πήγαινα στο θεραπευτήριο μόνο μία μέρα την εβδομάδα για μασάζ και περιδέσεις με ταινία. Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να κάνω χειρουργείο και φυσικά, δεν έκανα. Μέσα σε ένα μήνα μπορούσα ξανά να πηγαίνω στο γυμναστήριο και να κάνω ό,τι θέλω χωρίς πόνο.

Δ.Π., χονδροπάθεια επιγονατίδας

Όταν μού ζήτησαν να γράψω τις εντυπώσεις μου, δεν ήξερα από πού να αρχίσω! Επισκέφτηκα το Kinetiks Therapy για τον πόνο στον αυχένα, τη ζάλη και τον πονοκέφαλο που είχα για πολύ καιρό. Στην διάρκεια των συνεδριών, ο φυσικοθεραπευτής εφάρμοσε και ρεφλεξολογία. Όταν ξεπέρασα τον πολύ πόνο και τα πρώτα συμπτώματα, προχωρήσαμε παραπέρα. Μαζί με τα προβλήματα του αυχένα, τελικά ανακουφίστηκα και από τη χρόνια γαστρίτιδα. Νιώθω σα να ξαναγεννήθηκα!

Φ.Σ. αυχενικό σύνδρομο

Η μέση μου άρχισε να πονάει στην εγκυμοσύνη μου. Μετά την γέννα, ήταν αρχικά καλύτερα αλλά καθώς μεγάλωνε η κορούλα μου, ξανάρχισε να πονάει η μέση! Μια μέρα, απλά ξύπνησα και δεν μπορούσα να κουνηθώ! Η μαγνητική έδειξε δισκοκήλη. Ακολούθησα φαρμακευτική αγωγή που δεν βοήθησε πολύ. Ο πολύς πόνος έφυγε αλλά δεν μπορούσα να κινηθώ φυσιολογικά, φοβόμουν μην ξαναπιαστώ. Αποφάσισα να κάνω φυσικοθεραπεία. Ο φυσικοθεραπευτής μου είπε  ότι δεν φταίει μόνο η κήλη για τα συμπτώματά μου αλλά και η κατασκευή της μέσης μου. Κάναμε λίγα ραντεβού με έντονο μασάζ και πολλές ασκήσεις και η μέση μου έγινε 100% καλά.

Τ.Ρ., οσφυαλγία-σύνδρομο αποφυσιακών αρθρώσεων

Είχα αφόρητους πόνους στην πλάτη, τον αυχένα και το δεξί χέρι. Έκανα αρκετές φυσικοθεραπείες αλλά δεν προσέφεραν σχεδόν τίποτα. Πήγα στο Kinetiks Therapy μετά από προτροπή μιας φίλης. Είχε δίκιο για όλα όσα είχε πει για την δουλειά που κάνουν οι φυσικοθεραπευτές εκεί. Έμεινα απολύτως ευχαριστημένη καθώς κάθε πόνος εξαφανίστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες. Από τότε τούς συστήνω κι εγώ παντού.

Κ.Α., αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο

Το χέρι μου πονούσε για αρκετές εβδομάδες, τη νύχτα ξυπνούσα από τον πόνο και πάντα το πρωί ήταν μουδιασμένο. Αναγκάστηκα να πάω για φυσιοθεραπείες όταν ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να κάνω χειρουργείο. Ήμουν αποφασισμένη να μην κάνω την επέμβαση, διότι είχα δει κάποιες αποτυχίες σε κοντινούς μου ανθρώπους και φοβόμουν ότι το χέρι μου θα αχρηστευτεί εντελώς. Ο φυσιοθεραπευτής ήταν ειλικρινής μαζί μου και είπε ότι θα μπορούσε να δώσει ξεκάθαρη πρόγνωση μετά από τρεις εβδομάδες εντατικής θεραπείας. Στην όγδοη συνεδρία τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει περίπου στο μισό! Μετά από ενάμιση μήνα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ξανά το χέρι μου χωρίς πρόβλημα, δεν πονούσα τη νύχτα και μούδιαζα μόνο μετά από αρκετή κούραση. Κάνω τις ασκήσεις μου καθημερινά και γλίτωσα το χειρουργείο! Ευχαριστώ πολύ!

Κ.Μ., σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Η τενοντίτιδα στον ώμο μου με βασάνιζε για μήνες πριν πάω στο φυσικοθεραπευτή. Χάπια και αλοιφές δεν έπιαναν και η κορτιζόνη δυστυχώς με χειροτέρεψε. Είχα απελπιστεί. Στην αρχή δεν έβλεπα βελτίωση ούτε με τη φυσικοθεραπεία. Αλλά όλοι έλεγαν ότι χρειάζεται χρόνος. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ξανακάνω την δουλειά μου, όμως τελικά ο πόνος άρχισε να υποχωρεί. Συνεχίσαμε με ασκήσεις, οι οποίες βοήθησαν πολύ. Τώρα πια πονάω σπάνια και εάν νιώσω ότι χειροτερεύω κάνω τις ασκήσεις και ο πόνος περνάει. Μην αφήσετε το πρόβλημά σας να γίνει χρόνιο. Επισκεφτείτε το φυσικοθεραπευτήριο μόλις πονέσετε για να γίνετε πιο εύκολα και γρήγορα καλά.

Α.Λ., τενοντοπάθεια δικεφάλου μυός-περιαρθρίτιδα ώμου

Είμαι επαγγελματίας αθλητής και το πρόβλημα με τον προσαγωγό μου με έβγαλε εκτός γηπέδων για δύο εβδομάδες σε πολύ κρίσιμη περίοδο του πρωταθλήματος. Η επαναφορά μου οφείλεται στην άψογη συνεργασία του ιατρού της ομάδας με τον φυσιοθεραπευτή μου, ο οποίος δεν εστίασε τοπικά στο πρόβλημά μου αλλά διόρθωσε όλη την κινητικότητα της μέσης, της λεκάνης και του ισχίου μου. Προσωπικά, έχοντας εμπειρία από πρωταθλήματα στο εξωτερικό και από το πώς λειτουργούν εκεί οι ομάδες αποκατάστασης, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι στο Kinetiks Therapy προσφέρονται θεραπείες υψηλού επιπέδου, με αληθινό ενδιαφέρον για τον πελάτη.

Δ.Μ., σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών

Έμεινα απολύτως ικανοποιημένος από κάθε άποψη σε όλο το διάστημα που χρειάστηκε να κάνω θεραπεία για τον αγκώνα μου. Έκανα φυσιοθεραπεία και παλαιότερα αλλά τώρα κατάλαβα ότι χρειαζόταν κάτι πιο ειδικό για να λυθεί το πρόβλημά μου. Για μένα, εκτός από την γνώση, το σπουδαιότερο είναι η καλή συμπεριφορά, και χαίρομαι που τελικά τα βρήκα και για τα δύο.

Χ.Σ., έξω επικονδυλίτιδα αγκώνα